Nem csak finom ez az étel, de aki szereti a sütőtököt, annak egy igazi különlegesség is. Megjegyezném ugyanakkor, hogy noha a hús és krumpli kombináció minden asztalon jelen van, azonban a kettő együtt annyira nem egészséges. A burgonya keményítőtartalma és a hús fehérjetartalma más-más emésztőnedveket igényel, így együtt fogyasztva gázképződést, gyomorégést okozhatnak.
A húsokat ezért érdemes zöldségekkel körítve tálalni, pl. spárgával, brokkolival, cukkinivel, karfiollal.
Hozzávalók:
- csirkemell (1/2 mellfilé)
- só, bors
- 1 mk kakukkfű
- 1 szelet sütőtök
- 3 db burgonya
- 1 kk vaj
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Sütőtökös burgonyapüré:
A sütőtököt kettévágjuk, kimagvazzuk, majd féltenyérnyi darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük, fóliával letakarjuk és 200 fokra felmelegített sütőbe rakjuk. Amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát és 180 fokon sütjük tovább, amíg meg nem pirul.
A burgonyát a szokásos módon puhára főzzük, egy kk vajjal összetörjük, majd pürésítjük egy szelet sütőtökkel.
Csirkemell:
A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, csínnyán sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. Egy kanál olajat felhevítünk a serpenyőben, és a csirkemellszeleteket megsütjük.